Weopti Kikare Active 8×50 HD

2999,00 kr

Artikelnr: 1061 Kategori: Etiketter: ,

Frakt endast 79kr!

  • Personlig service!
  • 14 dagars returätt!
  • Fysisk butik
Säker betalning med Svea

Delbetalning från 167,00 kr/månad

Weopti kikare i Active-serien är en av våra mest prisvärda serier. Här kommer det klassiska uttrycket ”mycket för pengarna” verkligen till sin rätt. Som alla Weopti-kikare har den 5 års garanti.

Weopti Active 8×50 HD har hela 8x förstoring och den stora frontlinsen, som är 50mm i diameter, ger ett stort ljusinsläpp vilket är särskilt värdefullt i skymning och gryning. Det gör att du ser djuret först och inte tvärtom.

Den har dessutom en stor utgångspuppill på hela 6,2mm, vilket gör att ljuset tas till vara hela vägen fram till ögat. Extra viktigt för en kikare som ska hålla hela livet eftersom ögats pupill-elasticitet minskar med stigande ålder.

Med en större frontlins blir kikaren något tyngre än t.ex. en 8×42. En bra lösning på det är att använda NSO bröstsele, som fördelar vikten och inte belastar nacken.
Tack vare att kikaren är vattentät (1m – 30min) och gasfylld, så minimeras också risken för att det uppstår imma mellan linselementen, vilket annars är ett problem vid snabba temperaturförändringar. Imma kan t.ex. uppstå om man kommer från en kall utemiljö in i stugvärmen.
Active 8×50 HD är utrustad med HD-optik som ger en klar och skarp bild. Med multicoating (flera lagers antireflexbehandling) på alla linsytor minimeras reflektioner och ger kikaren en klar och skarp bild även i svagt ljus. Dielectric & Phase Coating-teknologin ger en bättre ljustransmission och bättre kontrast i bilden samt korrekt färgåtergivning.
Kikaren passar särskilt bra till jakt och i marina miljöer.
De vridbara ögonmusslorna gör det lätt att välja om man vill titta med eller utan glasögon.

Vikt 1045 kg
Dimensioner 140 × 180 cm
Förstoring

8x

Frontlins diameter

50 mm

Synfält på 1000m

108m

Närfokus (m)

2m

Vattentät

1m – 30min

Prisma typ

BaK4

ED Version

Nej

Coating

FMC whit Dielectric & Phase Coating

Material

Plastic body

Garanti

5-year

Varukorg
Rulla till toppen