Sök produkt
Hem » Frågor och svar

Frågor och svar

Varför ska jag handla hos Ernstson Foto?

 • Fysisk butik sedan 90-talet i Växjö centrum! vilket betyder trygghet för dig som kund, vi finns på riktigt.
 • Lång erfarenhet av fotorelaterade produkter och framkallning.
 • Engagerad personal som hjälper dig med dina frågor.

Vad kostar frakten? 

 • Vi erbjuder fraktfritt för alla köp över 600kr annars kostar frakten endast 49kr. 

Vad betyder Leveranssymbolerna?

 • Varan är redo för leverans från butik eller weblager.
 • Varan är slut i butikslager eller weblager. 
  ( maila eller ring oss för mer information angående leveranstatus 0470-12015 - info@ernstsonfoto.se )

Vilka är Fortus Finance?

 • Företaget har funnits sedan 2009 och hjälpt över 500 000 kunder med finansering. 
  Fortus Finance produktportfölj består av konsumentkreditslösningar, företagsfinansiering, betalningslösning för detaljhandel samt e-butiker.

Faktura som betalsätt?

 • Fakturan skickas per post eller e-post, viktigt kolla igenom din skräppost.
  Skulle du mot förmodan inte fått original fakturan?
  går det alltid att kontakta oss på e-post info@ernstsonfoto.se eller 0470-12015
  alternativt kontakta Fortus Finance på telefon 010-222 15 00 eller e-post info@fortusfinance.com

 

 

Vanliga frågor om våra kameror

 


 

Vad är en bra kamera?

Frågan kanske skulle kunna besvaras så här: Det finns inte bara en rätt kamera. Vad du i stället måste fråga dig själv är vilken typ av kamera som bäst passar dina behov bäst. Behöver du en professionell DSLR-kamera för att ta videor och foton av hög kvalitet? Eller räcker det med en enklare pek- och skjutkamera? Några viktiga faktorer att ta hänsyn till när du väljer kamera är megapixel (upplösning), bländare (prestanda i svagt ljus), slutartid (actionfotografering), ISO-område (brus i foton i svagt ljus) samt kamerans förmåga att autofokusera (användarvänlighet). I slutändan är den bästa kameran den som uppfyller dina specifika behov och gör att du kan ta den typer av foton eller videor som du vill ta.

När du hittat din kamera och beställt den av oss så vill vi passa på och tipsa om våra tjänster. Hos Ernstson Foto kan du nämligen få dina foton tryckta på muggar och t-shirts

 


  

Vad ska jag välja för kamera?

Vilken kamera du ska välja beror på vad du ska använda den till, det finns vissa kameror som passar bättre för specifika användningsområden. Om du till exempel är professionell fotograf vill du troligen ha en DSLR med fullformat som en Panasonic GH5M2 eller Nikon D500. Om du är ny med fotografering och vill ha något mer simpelt och prisvärt kan en enkel systemkamera som Panasonic Lumix TZ100 eller Panasonic Lumix G80 vara ett bättre alternativ. Och om du letar efter en kompakt kamera som du kan ha med dig överallt, är en resekamera som Panasonic DMC-TZ80EP-K idealiskt.

 

Det finns helt enkelt många olika kameror idag och det kan vara svårt att välja rätt. Här kommer därför några saker att tänka på innan du fattar ditt beslut:

Vad för slags fotografering vill du utföra? Om du är intresserad av att fotografera natur behöver du en kamera med bra prestanda i svagt ljus och optisk zoom. För actionbilder behöver du en kamera med snabb autofokus. Porträtt kan kräva funktioner som hudutjämning eller inbyggd blixt. Gör en lista över de typer av foton du planerar att ta och begränsa sökningen efter det.

 


 

Vilken är den bästa kompaktkameran?

Det beror på vad du letar efter i en kompaktkamera. Om du vill ha den bästa bildkvaliteten är en kamera som Nikon Coolpix P1000 ett bra alternativ. Om du vill ha en kamera som är liten och lätt att bära med sig är en Panasonic DMC-TZ80EP-K ett bättre val.

 


 

Nybörjare eller proffs?

Om du är nybörjare rekommenderar vi att du väljer en kompaktkamera. De är vanligtvis billigare och enklare att använda än en systemkamera, vilket gör dem till ett utmärkt alternativ för dem som precis har börjat med fotografering. En allmän rekommendation är Nikon Z50, med den kan du enkelt ta högupplösta bilder och filmer i 4K med perfekt autofokus. Om du är ute efter en mer avancerad kamera eller är intresserad av naturfotografering är en systemkamera så som Nikon D5600 ett bra val.

Glöm inte att rama in de konstverk du skapar med din nya kamera - Hos oss hittar du collageramar.

 


 

Vilken kamera ska jag köpa 2022?

Populära kameratillverkare 2022 är Nikon, Panasonic och Pentax. Alla dessa  släpper nya kameramodeller under året, så det finns alltid bra alternativ tillgängliga oavsett när du vill köpa.

Vi rekommenderar den här modellen från Nikon  - Nikon Z50, den här från Panasonic - Panasonic Lumix G80 och den här från Pentax - Pentax K-70.

 


  

Vilken kamera använder influencers? 

Influencers använder en mängd olika kameror för att ta bilder eller spela in videos för sina följare. Många använder systemkameror för att få högkvalitativa bilder, men vissa använder också sina mobilkameror eller till och med actionkameror. Det beror verkligen på vilken typ av innehåll de vill skapa och vad deras följare är intresserade av. Om en influencer till exempel mest lägger ut bilder på sin mat behöver han eller hon inte en exklusiv kamera utan kan klara sig med en telefonkamera, men om de tar professionella bilder på sig själva i olika kläder eller gör något mer avancerat behöver de något som kan producera bättre bilder.
Här är våra kameratips till dig som är sugen på att ta det första steget mot att bli influencer: Nikon D5600 och Nikon Z 50.

 


 

Vilken kamera använder proffs?

Olika yrkesverksamma personer använder olika kameror beroende på deras specifika behov och preferenser. Några av de mest populära kameramärkena bland professionella fotografer är Canon, Nikon, Sony och Phase One. Var och en av dessa tillverkare erbjuder ett brett utbud av kameror som lämpar sig för professionellt bruk, allt från avancerade DSLR-kameror som Nikon D500 till små kompakta kameror som Panasonic Lumix Lx15.

 


 

Vilken kamera är bäst när man ska vlogga?

Den bästa vloggkameran för dig beror på dina individuella behov och preferenser. Några av de faktorer som du bör ta hänsyn när du väljer en vloggkamera är dess upplösning, bildfrekvens, vikt, bärbarhet och flexibilitet. Även kvaliteten på den inbyggda mikrofonen, om kameran har bildstabilisering och autofokus är bra att ta med i ditt beslut. 

 


 

Vilken kamera är bäst till Instagram?

Om du vill förbättra ditt flöde på Instagram behöver du en kamera med hög kvalitet. Men vilken ska du välja?

Det beror på vilken typ av bilder du vill ta. Om du främst är intresserad av att ta selfies eller andra närbilder bör vilken hyfsad mobilkamera som helst räcka. Om du däremot vill ta proffsiga foton med många detaljer och redigeringsmöjligheter behöver du en systemkamera eller spegellös kamera.

 


 

Är det värt att köpa en ny kamera?

Ja, det är definitivt värt att köpa en kamera. Kameror är ett utmärkt sätt att fånga minnen och ögonblick, och lär du dig hantera dem rätt så kan du verkligen fånga fantastiska bilder. En kamera ger dig också möjlighet att utforska din kreativa sida - Fotografering kan vara en hobby eller till och med ett yrke, och att ha en kamera öppnar världar av möjligheter. Om du till exempel gillar att resa är foton ett utmärkt sätt att dokumentera dina upplevelser och dela dem med dina nära och kära.

 

Förvara dina foton med hjälp av ett fotoalbum med fickor. Vi erbjuder även snygga fotoalbum från Printworks.

 


 

Vilken kamera är bäst? Nikon eller Canon?

Det beror på vad du värderar högst i en kamera. Nikon-kameror är byggda med optik av bättre kvalitet och har som regel fler funktioner än Canons kameror. Dessutom erbjuder Nikon ett mycket bredare sortiment av objektiv än Canon. Samtidigt föredrar många kameror från Canon på grund av deras bildkvalitet och prestanda i svagt ljus. 

 


 

Hur får man skarpare bilder med en kamera?

Det finns några saker du kan göra för att ta skarpare bilder. En är att använda ett stativ då det hjälper dig att hålla kameran stilla och minskar oskärpan i dina bilder. Se till att kameran är korrekt inställd, om kameran har fel inställningar kan det leda till suddiga foton. Försök även undvika att zooma, det förstorar pixlarna i bilden vilket kan leda till försämrad bildkvalitet. 

 


  

Vilken kamera är bäst för nybörjare?

För nybörjare rekommenderar vi en kamera med manuellt läge. Ett bra val är Nikon Z 50. Denna kamera erbjuder utmärkt bildkvalitet, och har också en mängd olika automatiska fotograferingslägen som kan hjälpa dig att ta fantastiska foton utan att du behöver oroa dig för alla tekniska detaljer.

 


 

Vilken är världens bästa kamera?

Systemkameror är bäst när det gäller bildkvalitet, men de kan vara dyra och klumpiga. Om du letar efter en balans mellan bra bildkvalitet och överkomligt pris är spegellösa kameror ett bra alternativ, men om du behöver något litet och lätt som du enkelt kan ta med dig överallt, är det bästa alternativet en kompaktkamera.

 


 

Vilken är den bästa systemkameran?

Den bästa systemkameran för dig beror på dina specifika behov. Några av de faktorer som du kan tänka är kamerans storlek, vilken typ av fotografering du planerar att göra, hur hög upplösning du behöver och din budget så klart. Sensorstorlek och bildstabilisering är också viktigt att ha i åtanke om du söker efter hög bildkvalitet och ett fint slutresultat. Är du på jakt efter en systemkamera som tar professionella bilder så är Nikon D750 ett bra alternativ.

 


 

Hur mycket kostar en bra kamera?

Det beror på kamerans kvalitet. Det finns kameror för några hundralappar men är du ute efter en bra kamera får du räkna med allt från 1990 kr och uppåt. Priset på en kamera baseras vanligtvis på sensorstorlek, bildkvalitet, hållbarhet och andra egenskaper.


 

Vad ska man tänka på när man köper en systemkamera?

När du väljer en systemkamera bör du ta hänsyn till priset på dess objektiv och tillbehör samt kamerans funktioner. Vissa systemkameror är dyrare än andra eftersom de har fler funktioner, t.ex. en inbyggd sökare och högre upplösning. Kostnaden för objektiv och andra tillbehör kan också variera beroende på kameramärke.

 


 

 

UC Ernstsonfoto AB 

Ernstsonfoto AB
Klostergatan 4
35230 Växjö

0470-12015
info@ernstsonfoto.se

Finns inget som matchar ovan filtrering. Vänligen ändra dina val.
Ernstonfoto

Vi hjälper dig välja rätt symaskin för dina behov.
Besök guiden!